MDM

MDM: כל הפרטים על ניהול חומרת קצה

התקני מחשוב ניידים הם חלק מנוף המחשוב המודרני וגם בעסקים רואים אותם בשימוש נרחב. בין אם זה סמארטפונים, לפטופים או טאבלטים ואפילו שעונים חכמים. מערכות מסוג MDM מסייעות לנהל התקנים אלה שיטתית ובאופן מוקפד. MDM אינו רעיון חדש, אך הוא מתקדם עם הזמן ומתחבר גם למגמות חדשות. מחשוב ענן הוא בין הבולטות שבמגמות אלה והוא מקבל היום ביטוי באופנים מגוונים, כגון ענן ציבורי וכמובן שירותי גיבויים בענן, באופן דומה יש גם שירותי MDM מבוססי ענן, זאת לצד MDM שמותקן פנימית בארגון או שילוב מסוים של השניים. אם כך מה MDM אומר ומהם היתרונות שלו? הינה כל מה שחשוב לדעת.

 

MDM – מה זה אומר?

 

ניהול המכשירים והמחשבים בארגון מרחוק

מערך מחשוב עסקי מסתמך כרגיל בעיקר על שרתים ועל מחשבים שולחניים אשר עובדים מולם. כשם שחשוב לבצע ניהול שרתים מקצועי, כך חשוב לנהל היטב גם את תחנות הקצה השונות. מבחינה זו יש מעמד מיוחד להתקנים הניידים למיניהם. זאת מאחר שהם מהווים סוג של תחנות קצה שמדי פעם יוצאת משטח העסק. לעיתים אלה מכשירים אשר נמצאים רוב הזמן עם העובדים בשטח. עובדה זו מעלה את רף האתגרים של ניהול המכשירים מכמה היבטים, כגון אבטחה. חשוב לשים לב, שמכשירים ניידים הם פעמים רבות גם בשימוש פרטי. במקרה כזה חיוני לבצע הפרדה בין העסקי לפרטי. ואכן, לארגונים רבים יש מדיניות לנושא זה (מה שנקרא מדיניות “Bring Your Own Device”). אך כיצד מבטיחים שהיא מתקיימת בפועל? MDM מסייע בכך.

 

השימושים של MDM

MDM מסייע בהיבטים רבים של פעילות ניהול המחשוב בארגונים ולכן ניתן לומר שיש לו שימושי משנה רבים. למשל ניהול המידע, כולל חיפוש במידע המרוחק או הגנה עליו באמצעים כמו הצפנה. הצפנה כמובן חשובה באופן מיוחד בהתקנים ניידים. זאת מאחר שהיא משמשת בפועל קו הגנה אחרון – אם המכשיר נגנב או הולך לאיבוד, גורמים עוינים יוכלו לפרוץ אליו. אך ההצפנה תסבך את השימוש במידע עצמו. MDM מסייע באכיפת מדיניות הארגון לגבי התקנים אלה. למשל לגבי הרשאות גישה או שימוש במצלמת המכשיר. המדיניות עצמה, מתחברת כמובן גם לצורך לעמוד בתקנות שונות. באופן שוטף, יש פעולות שונות סביב קבלת עובד חדש לארגון או עזיבת עובד שבהן MDM מקל מאוד. למשל בצורך לבצע מחיקת מידע מרחוק. כך שזהו אמצעי שימושי מאוד, לניהול נוח של כל המכשירים מרחוק, באופן שמספק תמונת מצב עדכנית וברורה. כל זאת, חוסך לא מעט זמן ומאמץ לאגף המחשוב ומתבטא גם בחסכון כספי לארגון כולו. שימושי ה-MDM עשויים להיות משמעותיים בעיקר בהקשר האבטחה, מאחר שהתקנים ניידים הם ערוץ כניסה בולט למערך המחשוב הפנימי של ארגונים רבים. לכן, חשובה מאוד היכולת לנהל ולאבטח ההתקנים כאלה מרחוק, כולל במצבי אובדן או גניבה. MDM יסייע לקבוע מי יכול להתחבר לאיזה התקן, איזה התקן מורשה להתחבר לאיזו רשת וכדומה.

 

יתרונות ה-MDM

 

ניהול יישומים ותוכנות ארגוניות

התקנת היישומים המבוקשים בכל מכשיר בהתאם לצורך. קבלת תמונת מצב ברורה של מה מותקן בכל מכשיר. יכולת להבטיח שפעולה מסוימת מבוצעת באמצעות יישום מסוים ועוד. יכולות אלה הן לעיתים נפרדות במסגרת MDM או מגיעות ככלי בפני עצמו ואז המונח הוא ניהול יישומים ניידים (MAM).

 

ניהול מכשירים ניידים

ניהול יסודי של השימוש בהתקני מחשוב ניידים. ניהול אשר מתחיל כבר מההיבט הבסיסי של רישום המכשירים, כך שיודעים בדיוק אילו מכשירים בשימוש ואצל מי.

 

ניהול אפליקציות

ניהול האפליקציות על המכשיר המרוחק, כולל עדכון האפליקציות מרחוק וכולל התקנת תוכנות חדשות מרחוק.

 

לסיכום

בשורה התחתונה, MDM גם מקל וגם מייעל, בכל הנוגע לניהול ההתקנים הניידים בארגון. באמצעות שימוש חכם בכלים מסוג זה, תוכלו לדעת שאתם עושים את הטוב ביותר, כדי לתת מענה לאתגרי הניהול והאבטחה השונים.