המדריך המלא: שירותי הענן של אמזון [AWS]
בהגדרתם הבסיסית, הפשוטה, שירותי ענן מנוהלים הם שירות לניהול השימוש שלכם בשירותי ענן שבהם אתם משתמשים. מה שירותים אלה כוללים? מה ההבדל בין ענן לבין ענן מנוהל? ומהם יתרונות הענן המנוהל?
Amazon Web Services (AWS) היא פלטפורמה פופולארית מאוד לצריכת שירותי ענן. ניתן למצוא בה קשת רחבה מאוד של שירותים כאלה (כ-200 שירותים). למעשה, זמינים בה רוב השירותים מסוג זה שעסקים מחפשים וזהו חלק חשוב מסוד הצלחתה: העובדה שהיא מספקת מענה כמעט לכל תסריט ולכל סוג עסק. בין אם זו חברה קטנה שמחפשת מקור קבוע לצריכת מגוון שירותים כאלה, פרויקט זמני שעבורו דרוש משהו קטן או חברה גדולה שזקוקה להרחבת משאבים זמנית לצורך מסוים.
מה זה שירותי ענן של אמזון[AWS] ?
כל מי שמתעניין בשירותי מחשוב ענן צריך להכיר את AWS. זאת, לכל הפחות תודות לקטלוג הרחב של שירותים כאלה אשר זמינים להשכרה אצלה. משלימים זאת יתרונות רבים, בהם מחיר נמוך, שימוש קל, סקלאביליות, אבטחה, פריסת שרתים רחבה מאוד בעולם וזמינות 99.9%. אמאזון איננה היחידה שפעילה בתחום זה בהיקף גדול, אך היא בוודאי אחד השמות הבולטים ביותר, אם לא המובילה.
בחלוקה כללית, ניתן לחלק את שירותי AWS לשלושת סוגי השירותים הקלאסיים בעולם מחשוב הענן:
- IaaS – Infrastructure as a Service. שירות של השכרת תשתיות מחשוב בסיסיות ביותר, כגון משאבי אחסון, עיבוד ורישות וכן שרתים ומכונות וירטואליות.
- PaaS – Platform as a Service – שירותים שהם למעשה תשתיות רחבות יותר, אשר מאפשירות ללקוח להציע בעצמו שירותים שונים.
- SaaS – AWS בולטת במיוחד בתחומים הקודמים שהזכרנו, אך מציעה גם תוכנות שונות כשירות (Software as a Service).
באופן ספציפי, תמצאו ב-AWS בין השאר
- שירות אחסון – Simple Storage Service (S3)
- בסיסי נתונים
- כלי אבטחה
- עזרי BI וניתוח ביג דאטה
- שירותי אותנטיקציה – לשם התחברות של משתמשים רשומים
- כלי פיתוח שונים – כולל למובייל (Amazon Amplify)
- שרתים כשירות
- שירות דואר
- שירותי remote computing
- שירותי רישות
חשוב לציין שחלק ניכר מהשירותים זמינים רק למפתחים, באמצעות שימוש ב-API.
מה זה שירות EC2?
Elastic Compute Cloud הוא שירות מכונות וירטואליות (ידועות בעגה המקצועית של AWS בשם instance). ניתן להתקין עליהן מערכות הפעלה שונות ותוכנות ככל שדרוש לכם. התשלום הוא לפי שימוש, עד לרמה של שניות ויש חבילה בסיסית בחינם לשנה. שירות EC2 הוא למעשה שירות מתוחכם מאוד, עם אפשרויות מגוונות להתאמה לצרכים טכניים שונים. ניתן לבחור למקם את המכונות הוירטואליות באזורים גיאוגרפיים מבוקשים, לשם שליטה משופרת בזמינות ושרידות. באמצעות Automated scaling, המערכת יכולה להתאים את עצמה באופן אוטומטי לדרישות משאבים משתנות.
איך נרשמים?
כשלב מקדים, לפני שנרשמים לשירות AWS, כדאי לעבור על העמוד Getting Started with AWS באתר החברה. עמוד זה הוא מעין נקודת מוצא טובה במיוחד למתחילים שאינם מנוסים בשימוש ב-AWS. תמצאו בו בין השאר, המלצות ליצירת חשבון ולהגדרות שונות וכן הדרכה בסיסית לגבי שימוש ב-AWS Cloud Development Kit.
בפועל, השלבים הראשונים יהיו בדרך כלל אלה:
- יוצרים חשבון – יצירת AWS Account. דורשת הזנת אימייל, סיסמה ופרטי אשראי. יש להגדיר האם זה חשבון עסקי או פרטי. החשבון יאומת באמצעות SMS או שיחת טלפון וגם כרטיס האשראי יעבור תהליך אימות. בשלב הבא, יש לבחור תכנית תמיכה (הבסיסית בחינם).
- מוסיפים אבטחה – כעת מומלץ לשפר את האבטחה, בכל הנוגע ל-root user. ניתן להגדיר במסגרת שירות AWSכמה Identity and Access Management users. עם זאת, ה-root userהוא הרגיש ביותר מבחינת אבטחה.
- הגדרות CLI- כיוון הגדרות שונות עבור ה-AWS Command Line Interface (CLI).
- AWS Cloud9 – כעת ניתן (לא חייבים) להתקין סביבת פיתוח מבוססת דפדפן, שהחברה מציעה בחינם. סביבה זו מכונה AWS Cloud9 Integrated Development Environment.
יתרונות השירות ב-GNS
כאשר אתם עובדים מול GNS, אתם עובדים מול מקצוענים מקומיים. מדובר בחברה וותיקה, אשר פועלת בתחום המחשוב מאז שנת 2001. GNS היא המובילה בתחום פתרונות מחשוב הענן בארץ. זו היא למעשה ספקית שירותי הענן הגלובאלי הגדולה ביותר בארץ. היא מציעה שירות ותמיכה אשר זמינים 24/7, באמצעות צוות מהנדסי מחשוב מנוסים. תוכלו לפנות אליהם באמצעות הטלפון, באימייל או בצ'ט.