Kubernetes והשפעותיו על העסק שלכם

Kubernetes הוא אחד ה"להיטים" הטכנולוגיים הבולטים ביותר של השנים האחרונות. יש לו שני היבטים מרכזיים – עסקי וטכני. בעוד שברמה הטכנית הוא מסובך למדי, מההיבט העסקי הוא מספק כמה תועלות פשוטות וברורות – בעיקר האצת והוזלת הפעילות, בכל הנוגע לפיתוח ופריסת תוכנה. אלה כמה נקודות מפתח שכדאי לדעת, על Kubernetes והשפעותיו על העסק שלכם:

מה זה Kubernetes?

Kubernetes (מכונה גם k8s) הוא Orchestrator בקוד פתוח לניהול קונטיינרים, כולל פריסה, Scaling וניהול שלהם. קוברנטס פותח במקור על ידי חברת גוגל ונמצא כיום באחריות ה-Linux Foundation (במסגרת פרויקט Cloud Native Computing Foundation).

כיצד Kubernetes יעזור לעסק שלכם?

למרות ההיבט הטכני המורכב שלו, מדובר למעשה בטכנולוגיה שחשיבותה היא קודם כל עסקית. זה מתחיל מהחשיבות העסקית של פיתוח תוכנה, אשר גדלה בהדרגה עם הזמן. כתוצאה מכך, עסקים רבים מפתחים בעצמם תוכנה. התוצר נדרש לעתים קרובות להיות באיכות גבוהה, להגיע לשוק במהירות מרבית, לרוץ על מגוון סביבות וכן לקבל שינויים רבים ומהירים בהמשך. קוברנטס נכנס לתמונה, בכך שהוא מאפשר ניהול יעיל וקל יותר של פריסת תוכנה. בעקבות זאת, הוא חוסך בכוח אדם מקצועי בתחום המחשוב – משמע, בעובדים ששכרם גבוה יחסית והשורה התחתונה היא חסכון כספי. משמעותית יותר מבחינה עסקית, העובדה שהוא מאפשר שיפור בזמני ההגעה לשוק (Time To Market). כמו כן, Kubernetes תורם לשיפור זמינות וסקלאביליות ומספק יותר גמישות בשימוש במחשוב ענן ובשילוב עננים.

פתרונות ומוצרים

GNS מציעה Kubernetes מנוהל, שחוסך צורך בהתקנה, ניהול שוטף או תפעול ה-Cluster. אבטחה ברמה גבוהה, כוללת התחברות אוטומטית ל-Cluster דרך ערוצים מוצפנים. ניתן לבחור בין Red Hat, Rancher או Docker ולשלם על פי שימוש (בהתאם ל-Scaling, עד לרמת הדקה) או לפי מחיר קבוע מראש (בהתאמה אישית). שירות לקוחות וליווי אישי 24/7, מסייעים לשדרוג ניהול ה-Kubernetes שלכם, ייעול פיתוח האפליקציות, פריסה, עדכון וניהול יישומים, שירותים ומשאבים. עוד נקודות חשובות: Scaling אוטומטי, כולל בסביבות מרובות ועננים מקומיים, 15 חוות שרתים בפריסה גלובאלית וזמינות גבוהה (בסיוע בדיקות שגרתיות ותיקונים אוטומטיים).
חשוב לציין כי קיימת אפשרות לעבור מספק לספק עם התשתית הקיימת של קוברנטיס.

מושגים שחשוב להכיר בקשר ל-Kubernetes

אלה כמה מונחים שבולטים סביב נושא זה:

ראשית, נציין את המושג קונטיינר, שהרי מדובר במעין מכונה וירטואלית פשוטה, אשר לא כוללת מערכת הפעלה ובכך מספקת יתרונות שונים (כמו חסכון משאבים וקלות העברה בין שרתים). כמו כן, ישנו Orchestrator – מנגנון לפריסת וניהול יישומים על גבי קונטיינרים. נוסף לכך, כדאי להכיר גם את המושג Helm – Package Manager הפופולארי עבור קוברנטס. מסייע ומקל, בין השאר בעזרת תרשימים.

ספציפית במסגרת העולם של Kubernetes, מקובלים עוד לא מעט מונחים. ביניהם תוכלו למצוא את המושג Pod שהוא למעשה אובייקט בסיסי בקוברנטס, שעשוי לכלול קונטיינר אחד או יותר, עם משאבים משותפים. לצדו נציין את המושג Services שהרי מדובר על אוסף "פודים" שעובדים ביחד.

יתרה מזאת, טוב לדעת כי Kubernetes node הוא שרת שעליו רצים קונטיינרים של קוברנטס, והוא מכונה גם Worker. Kubernetes node סטנדרטי כולל רכיבים קבועים מסוימים, דוגמת kubelet לניטור מצב ה-Node והפודים שעליו ו-kube-proxy שמספק תקשורת פרוקסי ואיזון עומסים.

ה-nodes השונים מנוהלים באמצעות Kubernetes master, אשר כולל Controller manager, Scheduler, API Server ורכיב (בשם etcd) לשמירת מידע תצורה ואובייקטים. ה-nodes והמאסטר ביחד, מכונים Kubernetes Cluster.

כדאי להכיר גם את המושג Labels – שכן, בקוברנטס, ניתן להגדיר ערכים מזהים לאובייקטים שונים דוגמת Pods. Labels מאפשרים בחירת אובייקטים, בעזרת מנגנון שמכונה Label selectors. לסיום נציין את המושג Namespaces​ שמשמעותו אזורים נפרדים של משאבים שקוברנטס מגדיר.

לסיכום

לכל עסק מודרני חשוב להכיר את נושא הקוברנטס. זה הוא אחד מהכלים בארגז הכלים הטכני, שהערך העסקי שלו משמעותי כל כך, שכדאי לכל הפחות להכיר זאת ולשקול להשתמש בו.