Cloudflare

Cloudflare – המדריך המלא לאבטחה והאצת אתרים

בהגדרתם הבסיסית, הפשוטה, שירותי ענן מנוהלים הם שירות לניהול השימוש שלכם בשירותי ענן שבהם אתם משתמשים. מה שירותים אלה כוללים? מה ההבדל בין ענן לבין ענן מנוהל? ומהם יתרונות הענן המנוהל?

 

עומדים בפני הקמת אתר חדש ומעוניינים להבטיח ביצועים מיטביים? בעלי אתר קיים שרוצים לשדרג את מהירותו? זקוקים להגנה מפני מתקפות על האתר? Cloudflare מספקת פתרון כולל לאתגרים אלה, ועוד. במאמר הבא אנו נסביר במה מדובר, מה היתרונות בכך ואיך מבצעים את ההתקנה.

 

מה זה Cloudflare?

Cloudflare היא חברה בולטת בתחום ה-CDN והאנטי DDoS. CDN הם ראשי תיבות Content Distribution Network או Content Delivery Network. מדובר בפתרון מסייע לאתרים אשר מבוסס על רשת שרתים במיקומים גיאוגרפיים שונים. אנטי DDoS הוא שירות שמגן על אתרים ממתקפות מסוג מניעת שירות מבוזרות (Distributed Denial of Service).

 

יתרונות בהתקנת Cloudflare

בעקבות הסתייעות בשירות זה, תיהנו מהיתרונות הבאים:

  1. זמינות – הבטחת זמינות האתר שלכם. זאת למרות תקלות ואפילו מול מתקפות שונות.
  2. שיפור מהירות – שיפור במהירות טעינת האתר. השילוב של הבטחת זמינות ומהירות אופטימלית חשוב מאוד באתרים מסוימים, למשל באתרי מסחר.
  3. שיפור אבטחת האתר – אבטחת אתרים היא כיום הכרח. סוג התקפות בולט במיוחד שיש לתת לו מענה הוא DDoS אשר הזכרנו קודם. מדובר בהפרעה לגישה לאתר באמצעות פניות יזומות רבות אליו בבת אחת. שירות Anti DDoS יודע לתת לכך מענה ולאפשר לאתר שלכם להמשיך ולתפקד כרגיל.
  4. תרומה לקידום האתר – קידום אתרים במנועי חיפוש מושפע גם מביצועי האתר. זמינותו ומהירות טעינת העמודים השונים משפיעים על מיקום האתר בתוצאות מנועי חיפוש. השירות של Cloudflare תורם כאמור גם לזמינות וגם למהירות האתר.

 

כיצד מתקינים Cloudflare?

  1. יוצרים חשבון באתר של Cloudflare.
  2. בוחרים תוכנית שמתאימה לכם אצל החברה, בין אם זו תכנית בסיסית, חינמית או מתקדמת יותר.
  3. נכנסים לחשבון שלכם ובוחרים מתוכו את האפשרות Add site.
  4. מזינים את פרטי האתר כפי שמתבקשים, כולל כתובת (IP), השרת שעליו האתר מאוחסן ושרתי DNS (ש- Cloudflare יודע לזהות לבד). בשלב זה, יש גם אפשרות להסתיר את כתובת ה-IP מפני גורמים חיצוניים.
  5. בשלב זה מעדכנים אצל רשם הדומיין כתובות NS, עם הכתובות שמוצעות לכם לשימוש בחשבון קלאוד פלייר. לאחר כיממה, האתר וה-CDN יעבדו יחד כנדרש.
  6. כעת מוסיפים לאתר עצמו מודול של קלאוד פלייר.

הגדרות Cloudflare

מעבר לשלבים אלה, תוכלו לכוון עוד הגדרות רבות ושונות. ניתן לחלק אותן לשני תחומים עיקריים: תחום אחד הוא הגדרות אבטחה שונות. הגדרות בנושא SSL / TLS ויכולת לקבוע שימוש ב-HTTPS בלבד. תחום שני, הוא הגדרות אופטימיזציה למיניהן. אופטימיזציית הפעילות משמעותית כאן מאוד, מאחר שאנו מדברים על שירות שנועד קודם כל לשפר ביצועים. תקשורת היא גורם מרכזי בכך. בהקשר זה, זמינות אפשרויות שונות לאופטימיזציה, למשל אופטימיזציה של העברת תמונות בתקשורת או של פעילות יעילה, מול גולשים שמתחברים ברשתות איטיות.

באזור התמיכה באתר Cloudflare, תוכלו למצוא בין השאר Best practices שונים, לכיוון מתקדם של המערכת.

 

Cloudflare באתרי וורדפרס

Cloudflare for WordPress הוא התוסף שמחבר בין פלטפורמת וורדפרס הפופולארית, לבין שירותי חברה זו. כדי להפעיל אותו באתר מסוים שבבעלותכם, היכנסו לתפריט ההגדרות בוורדפרס אל Cloudflare והזינו כתובת אתר, API key וכל פרט נוסף שיידרש. התוסף מספק אפשרויות שימושיות שונות, דוגמת סינון תגובות ספאם וזיהוי כתובות IP של מבקרים באתר.

 

סיכום

מדובר בשירות שימושי ביותר עבור בעלי אתרים, הן מהיבט הביצועים והן עבור שיפור האבטחה. לכן, חשוב להכיר אותו ומומלץ גם לנסות אותו בפועל. לכל הפחות, כדאי וניתן לנסות את גרסתו הבסיסית.