הקמת מערך מחשוב: אלו השירותים שאתם צריכים

אם הוטל עליכם להקים מערך מחשוב בארגון, אין ספק כי ניצבת בפניכם משימה גדולה ומורכבת במיוחד. אחת הדרכים המודרניות והפופולאריות לפשט מערך מחשוב, היא שימוש בשירותים בענן. בכך, מפשטים משמעותית את פעילות המחשוב בתוך הארגון עצמו ומוציאים אותה חלקית, לספק חיצוני איכותי ואמין. בין השירותים המרכזיים מסוג זה, בולטים השירותים הבאים:

תוכנית התאוששות מאסון

לכל ארגון חיוני שתהיה תכנית התאוששות מאסון (DRP – Disaster Recovery Plan), כחלק מניהול סיכונים רחב ומתכנון ההמשכיות העסקית. למעשה, מוטב להתארגן בנושא זה כבר בשלב מוקדם בהקמת מערך מחשוב. זאת, מאחר שחשיבותה של תוכנית כזו היא עצומה. DRP היא ה"ביטוח" שלכם למקרי אסון, אשר יאפשר להגיב להם במהירות מרבית וביעילות ולצמצם נזקים למינימום. בעזרת תכנית התאוששות מאסון, תוכלו למנוע התרחשויות מקרי אסון, להבטיח המשכיות בפעילות העסקית במידה והם מתרחשים ולחזור לפעילות תקינה ומלאה של מערך המחשוב בהקדם האפשרי. כאשר מדובר על הקמת מערך מחשוב, אחד הדברים המומלצים הוא לעבוד עם שירותי התאוששות מאסון בענן. שירותים כאלה מספקים שרידות מיטבית במקרי אסון, מאחר שלרוב הם עצמם לא נפגעים, גם אם ארגונכם נפגעת בצורה כלשהי. אם האסון תלוי במיקום גיאוגרפי (כשריפה), שירותי ה-DRP ממוקמים רחוק ממנו. אם האסון הוא ברמת פגיעה במידע בלבד (כהתקפת האקרים), שירותי ה-DRP מהווים מערכת נפרדת ומאובטחת, שלא אמורה להיפגע.

אבטחת מידע בענן

אין ספק כי תכניות התאוששות מאסון זו התחלה טובה, אבל זה לא מספיק. הקמת מערך מחשוב חייבת לקחת בחשבון גם ספציפית את נושא האבטחה. שירותי ענן בתחום זה, מספקים גם הם גורם חיצוני, עצמאי, שלרוב לא נפגע, גם אם מערכות המחשוב שלכם נפגעו. שירותים אלה מנוהלים בידי גוף חיצוני שמתמחה בכך ומעודכנים באופן שוטף. בכך, הם מורידים מכם מעט מהאחריות הגדולה בנושא זה ומספקים "ראש שקט" להתמקד בדברים חשובים אחרים. החשיבות של אבטחת מידע בענן היא כמובן גדולה מאוד, מאחר שסיכוני אבטחה עלולים לגרום נזקים רבים ומתמשכים, פגיעה קריטית במוניטין בעסק ועוד.

גיבויים בענן

גיבויים בענן מהווים מעין קו הגנה אחרון, במקרה של פגיעה במידע החיוני של העסק. לכן, הגיוני ואף קריטי למקם לפחות את חלקם אם לא את רובם, הרחק במקום בטוח – "בענן". לגיבוי יש שימושים נוספים, דוגמת אחזור גרסה ישנה של קובץ וגם למטרה זו שירותי הגיבוי בענן נוחים מאוד. למעשה, שירותים אלה מספקים פתרון זול, מהיר ומאובטח, אשר נגיש מכל מקום. בנוסף, שירותים אלה מאפשרים להרחיב בקלות את נפח הגיבוי בו משתמשים, ללא הגבלה ובאופן דינאמי על פי הצורך.

Load Balancer

שירותי מחשוב איכותיים, חייבים לתפקד בצורה מיטבית. הוא צריך להיות זמין, בעל ביצועים שהולמים את הדרישות העסקיות השונות ממנו ולספק כל זאת באופן עקבי. מסיבות אלה, כדאי לקחת בחשבון במסגרת הקמת מערך מחשוב, שימוש במאזני עומסים לשרתים. Load Balancers מאזנים עומסים בין שרתים שונים באופן כזה, שבו השרתים מסוגלים להמשיך ולתת שרות ברמה עקבית ואחידה. שירות מסוג זה, מנטר את המצב ומגיב לעומסים חריגים בדרכים שונות, על פי כללים שהוגדרו עבורו מראש. הדבר עשוי להתבטא למשל, בהגשת תכני אתר של העסק ללקוחות. בנוסף, ישנה אפשרות של גידול וקיטון משאבים לעסק "בלחיצת כפתור", בהתאם לצרכים. נעיר, כי גידול המשאבים תלוי בכמות הגולשים לאתר. אם ישנה כמות גדולה והשרת לא עומד בעומס, אפשר להגדיר את המשאבים בהתאם ואם אין תנועה, אפשר להקטין את המשאבים.