RDP

שרת RDP

בסביבת מחשוב עסקית יש מצבים שונים שבהם נדרש חיבור לשולחן עבודה מרוחק. שרת RDP הוא פתרון שמאפשר לעשות זאת. אלה כמה נקודות מפתח אשר יסייעו להבין במה מדובר.

 

מה זה RDP ומתי משתמשים בזה?

שרתי RDP מתבססים על שימוש ב-Remote Desktop Protocol. זהו פרוטוקול תקשורת שפיתחה חברת מיקרוסופט. הוא משמש למטרת התחברות מרחוק למחשב אחר. לכן, משתמשים בו כאשר מעוניינים

בהפעלת מחשב מרוחק, ממש כאילו נמצאים לידו. זאת, כולל יכולת פשוטה לגשת לקבצים ולתוכנות על מחשב היעד.

 

 

חיבור לשולחן עבודה מרוחק – למי זה מתאים?

כאשר מדברים על התחברות למחשב אחר בצורה כזו, התחושה היא של הימצאות מול אותו מחשב יעד. כך שנפוץ ומתאים במיוחד השימוש במונח "שולחן עבודה מרוחק". יכולת זו מתאימה למצבים רבים. הינה כמה דוגמאות בולטות במיוחד לכך:

  • עבודה מרחוק – סיוע לעבודה מרחוק, כולל עבודה מהבית, על מחשב שנמצא בעסק. תודות לכך, גם מצטמצם הצורך להתקין במחשב של העובד תוכנות חדשות, דבר שהיה מוסיף סרבול ופוטנציאל לתקלות. ניתן לעבוד בצורה כזו מרחוק, גם מהתקנים ניידים שונים.
  • תמיכה טכנית – הגשת תמיכה טכנית מרחוק, דרך האינטרנט, בדרך כלל לשם פתרון תקלות. במקרים רבים, אנשי תמיכה טכנית לא יכולים להסתפק בשיחה עם הלקוח או שפעילות דרך שיחה בלבד תהיה איטית מדי. במקרים כאלה, "השתלטות מרחוק" באמצעות RDP מאפשרת לאנשי התמיכה לבדוק את המצב ולפעול לתיקונו בצורה יותר ישירה ומהירה.
  • הדרכה – הדרכה מרחוק בכל הנוגע לשימוש במחשב. למשל, הדרכה על שימוש בתוכנה ספציפית.
  • שיתוף קבצים – חיבור שני מחשבים באופן כזה, כדרך נוספת לשתף קבצים חשובים.
  • הדפסה – ניתן גם לחבר מדפסת מקומית למחשב מרוחק שאליו מתחברים באמצעות RDP.
  • הרחבת יכולות – במבט כללי, RDP מאפשר להשתמש מרחוק ביכולות שלא זמינות במחשב המקומי. גם ייתכן שלמחשב המקומי כלל אין את המשאבים הדרושים כדי להריץ את התוכנות שמותקנות במחשב המרוחק. כך שמנקודת מבט זו ניתן לספק באמצעות RDPמעין הרחבת יכולות.

 

מה הם היתרונות בשרת RDP?

לשרת מסוג זה יש יתרונות חשובים:

  • ממשק משתמש גרפי – הכול מתבצע בסביבת ניהול נוחה וגראפית. התפעול לא דורש ידע בתכנות או כתיבת פקודות טכנית ומסובכת במסגרת Command Line Interface (ממשק שורת פקודה).
  • נפוץ מאוד – RDP של מיקרוסופט הוא מנגנון וותיק ונפוץ מאוד. לכן רבים כבר מכירים אותו והצטבר לגביו ידע מקצועי רב וניסיון עשיר. באתר התמיכה של מיקרוסופט למשל, יש גם מידע רב וגם פורום תמיכה מאוד פעיל.
  • אבטחה – יש למנגנון ה-RDP יכולות אבטחה שונות, כגון יכולת הצפנה. היבט זה הוא כמובן חשוב ביותר, גם מאחר שמדובר בתקשורת עסקית והשתלטות על מחשב מרוחק. מעבר לכך, ניתן להוסיף אמצעי אבטחה נוספים, כגון VPN של יצרנים שונים.

 

איך זה עובד?

RDP הוא מנגנון במודל שרת לקוח, שבו מחשב אחד (זה שאליו מתחברים) משמש כשרת ומחשב אחר מוגדר כ"לקוח", אשר משתמש בשירותיו. החיבור יכול להתבצע בתוך הרשת הפנימית של העסק או דרך רשת האינטרנט.

עד שהוא מתבצע, המערכת יכולה להיות במצב המתנה מתמשך לחיבור. שרת ה-RDP יהיה מחשב PC שעליו מותקנת מערכת ההפעלה חלונות או שרת חלונות. במקרה של מחשב חלונות רגיל, הוא יוכל לקבל בכל זמן נתון רק חיבור של מחשב מרוחק אחד. במקרה של שרת חלונות, ניתן יהיה לחבר אליו באמצעות RDP לקוחות רבים במקביל. האפשרויות לגבי ה"לקוח" כבר רחבות יותר. כאן יש תמיכה במגוון רחב של מערכות הפעלה, כולל חלונות כמובן, לינוקס, אנדרואיד, iOS ו-macOS.

 

 

שרת RDP – האם זה הפתרון המושלם לעסקים?

מבחינת התחברות מרחוק, RDP הוא לא האפשרות היחידה. יש אלטרנטיבות מקצועיות, איכותיות ובולטות דוגמת TeamViewer. עם זאת, מי ששוקל שימוש בהתחברות מרחוק חייב לקחת בחשבון את RDP של מיקרוסופט. זהו ללא ספק כלי חזק, בולט ורב אפשרויות. האם זה הכלי המושלם עבורכם? זו כבר שאלה אישית, וכדי לענות עליה תוכלו פשוט לנסות.

 

סיכום

כל עסק אשר עובד כיום בצורה היברידית חייב להשתמש בשרת RDP כדי להקל על תהליכי העבודה בעסק. GNS מספקת פתרונות מחשוב מלאים, בדיוק עבור עסקים כאלה, כדי לייעל את תהליכי העבודה שלהם. מעבר לכך ולהשלמת התמונה, אנו מציעים עוד מגוון רחב של שירותי מחשוב איכותיים, כולל כלי אבטחת מידע שונים, שרתים וירטואליים (VPS) ועוד.  אתם מוזמנים לפנות אלינו ולקבל פרטים נוספים על אודות השירות הזה, ועל שירותים רבים ונוספים שאנו מספקים לעסקים, ארגונים וחברות.