זמינות גבוהה בהתאם לניהול סיכונים מוגדר
יגנו על הארגון שלכם מפני נפילות

פתרון DRP מותאם לכל הנתונים והאפליקציות ומערכות הארגון.

https://www.gns.co.il/wp-content/uploads/2019/08/shield.svg

התמודדות עם אתגרי ה-DR שלכם

בין אם מדובר באתגרים פיזיים, וירטואליים, היברידיים או בענן, הפתרונות שאנו מספקים להתאוששות מאסון מבטיחים גיבויים חיצוניים מסונכרנים שיעבדו במהירות בעת כשל או פעילות יתר של משאבי מחשוב לצורך התאוששות מהירה, בטוחה ושלמה - אפילו במקרה של אובדן פיזי מוחלט של השרתים שלכם.

https://www.gns.co.il/wp-content/uploads/2019/08/time-fast.svg

התאוששות מהירה

במקרה של אובדן מידע, המערכת שלנו תבצע התאוששות במהירות. הגיבויים האוטומטיים והרפליקות שאנו מבצעים מבטיחים זמני ההתאוששות נמוכים במיוחד שחוסכים לכם זמן, משאבים וכסף. שחזור הנתונים שלכם מתרחש בזמן מינימאלי, ועובד בצורה חלקה כשאתם זקוקים לו.

https://www.gns.co.il/wp-content/uploads/2019/08/pricing.svg

גמיש ומשתלם

שלמו רק עבור מה שאתם צורכים - ללא הוצאות חומרה מיותרות. ניהול הנתונים החכם שלנו מסנכרן את המידע שלכם באמצעות כח מחשוב שכמעט ואינו משאבים. תשלום עבור סביבת ההתאוששות שהוקצתה בפועל בעת התרחשות אסון, מקטין משמעותית את העלויות השוטפות של הארגון.

התאמת פתרון DR ייעודי על פי צרכי הארגון שלכם

עם המומחיות המוכחת שלנו, אנחנו מוודאים שה-RTOs וה-RPOs יתאימו לדרישות הקריטיות שלכם.

disaster-recovery-2

ארכיטקטורת DR גמישה

הפתרון שלנו תומך בצרכים של ארגונים בכל הגדלים: 1) גיבוי ושחזור בלבד; 2) רפליקציה רציפה ואפשרות שחזור על גבי שרתים וירטואליים בקליק בזמן אמת; 3) מעבר לשרת חלופי בעת כשל ביישומים או מערכות, באמצעות תהליכים אוטומטיים. אתם יכולים להיות שקטים, אנחנו דואגים לכל מה שתצטרכו.

disaster-recovery-3

פרודוקטיביות משופרת

אנחנו מספקים DR וגיבוי יעילים שמביאים אתכם לנקודת ההתאוששות תוך זמן קצר (RPOs). בכך תצמצמו הוצאות לא מתוכננות, תקצרו את זמן השחזור ותשפרו את זמינות התשתיות והגנת המידע במקרים של אירועי האסון בארגון.

disaster-recovery-4

תכניות שחזור אוטומטיות

וודאו שהיישומים שלכם עובדים בזמן אמת כשאתם צריכים אותם. אנחנו עוזרים לכם ליישם תוכניות שחזור אוטומטיות המבטיחות מינימום פגיעה בזמינות במקרה של אירוע אסון בארגון.

disaster-recovery-5

אבטחה מידע

הפלטפורמה שלנו בעלת ביצועים גבוהים ומספקת אפשרות להתאושש מאסון באופן מאובטח ועמיד בענן בהתאם לתקני התעשייה. אנחנו עומדים בתקני האבטחה הגבוהים ביותר, כולל תקן ISO-27001 ותקן GDPR.

מידע על DRP

תכנית התאוששות מאסון, היא תכנית מעשית להתאוששות טכנית, מכשל כלשהו שפוגע בפעילותכם העסקית. חשיבות תכניות אלה, היא בכך שהן מאפשרות להבטיח המשכיות עסקית. Disaster Recovery Plans מבוצעות על ידי היחידות העסקיות השונות של הארגון. בפועל, לאור התלות הגדולה כיום במחשוב, מדובר בעיקר במחלקת מערכות המידע. הדבר עשוי להתבטא בנהלים, מערכות וצוותים, שמטפלים בגיבוי, שחזור נתונים מהיר ועוד. באופן מיוחד, שימושית כיום בתחום ה-DRP ההסתייעות בשרותי עזר בענן, אשר חוסכת הוצאות על חומרה פנימית בעסק ומאפשרת לשלם בהתאם להיקף השימוש. DRP עשוי להיות ברמה פשוטה של גיבוי ושחזור בסיסיים. מאידך, הוא עשוי (ומומלץ) להתקדם לרמה של פתרונות מתוחכמים להגנת יישומים, מידע ושרתים, כולל התאוששות אוטומטית, עם מינימום פגיעה בפעילות העסקית. כל זאת, תוך התחשבות בהיבטים משלימים, דוגמת שיקולי אבטחה ופרטיות.

תכנית מעשית ואיכותית להתאוששות מאסון, תנסה קודם כל למנוע את התרחשות ה"אסונות" השונים מראש, באופן פרואקטיבי. מעבר לכך וככל הניתן, היא תפעל לצמצום הנזק הפוטנציאלי אם וכאשר מקרים כאלה מתרחשים. בין השאר, יתורגלו הצוותים הרלבנטיים, להפעלת הנהלים למקרי חירום. במהלך אירוע אמיתי, התכנית תסייע להבטיח המשכיות של הפעילות העסקית החיונית ביותר שלכם (כפי שאתם מגדירים זאת), אשר עשויה להיפגע מאותו אירוע. לבסוף, התכנית תסייע גם להתאושש מהאסון, במהירות המרבית.

תכניות Disaster Recovery Plans נגזרות מתכנון כוללני יותר, במסגרת Business Continuity Plan. BCP מגובש על ידי הנהלת העסק, בשיתוף מומחים לנושא זה, כתכנון אסטרטגי עסקי, ברמה העליונה. DRP הוא המימוש והפירוט הטכני / טאקטי / נקודתי, של המטרות העסקיות שהוגדרו במסגרת תכנון ה-BCP הכלל ארגוני. למעשה, שניהם משרתים את אותה המטרה: הבטחת המשכיות עסקית, על פי מה שאתם מגדירים כקריטי ביותר עבורכם מבחינה זו. דוגמא להמחשה: במסגרת תכנון BCP, מוגדר שמאגר מידע מסוים הוא קריטי במיוחד לעסק, הגנתו בעדיפות עליונה ויושקעו כל המשאבים הנחוצים, בכדי להגן עליו מפגיעה ולהבטיח את שלמותו וזמינותו. בהמשך לכך, תכנית ה-DRP תגדיר כיצד להשיג זאת מעשית. היא תכלול למשל הסתייעות בשרות שחזור נתונים מהיר, במסגרת שירות ענן של חברה אמינה דוגמת GNS.

שאלה משמעותית מאוד מבחינת טיפול מעשי במקרי חירום, היא האם ובאיזו מידה, הסביבה החלופית תידרש להיות מוכנה לפעולה מיידית? האם היא מסוגלת אפילו להיכנס לפעולה במקום הסביבה התקולה, באופן חלק ושקוף, שבו אין כל פגיעה בפעילות העסקית? בגישה שמכונה "Active-Active", תהיה למשל חלוקה של עומסים (Load Balancer) בין השרתים, כך שבמקרה כשל באחד מהם, הפעילות השוטפת תעבור אוטומטית לאחרים. כך מונעים מהרשת ליפול, מבחינת התפקוד העסקי שלה (מבחינה טכנית, חלקה עדיין תקול). בשונה מכך, בגישת "Active-Passive" ישנו השרת שעליו מעוניינים להגן וגם שרת שמוכן להחליף אותו במקרה חירום, אם כי הוא לא זמין להחלפה שקופה ומיידית. הוא "פסיבי". Active-Active לעומת זאת היא גישה אקטיבית או מדויק יותר לומר פרואקטיבית. מבין השתיים, היא כמובן הגישה, אשר תורמת באופן הטוב ביותר להבטחת המשכיות עסקית ולהבטחת ה-uptime.

כיום, התחרות העסקית היא לרוב רבה ולא פשוטה. עולם המחשוב מספק לעסקים כלים רבים להתבלט מבחינה זו, אך כלים אלה זמינים לכולם – גם למתחרים. השורה התחתונה, היא שמבחינת מחשוב, עסקים נדרשים לכל הפחות שלא להישאר מאחור. כלומר, לפחות לעמוד ברף הביצועים של מתחריהם. בפועל, זה אומר שכשלי מחשוב אשר מתבטאים בהשבתה מתמשכת של שירותים ללקוח, פוגעים משמעותית בתדמית העסק. אם מדובר בחברה בולטת, הדבר מגיע פעמים רבות גם לעיתונים. ברישות החברתי, סביר שהוא בכל מקרה יקבל ביטוי מהיר ולעתים גם נרחב.

השותפים שלנו

יחד עם השותפים הגלובאליים שלנו אנחנו נדאג לספק את הפתרון הטוב ביותר עבור הארגון שלכם